Desertul meu preferat, pentru aspect, gust si arome. O sa va las si eu o mica reteta aici, sa incercati si voi acasa. Pentru 3-4 portii, aveti nevoie de :
150 ml lapte
100 g ciocolata amaruie
50 g zahar pudra
20 g unt
2 oua separate
O esenta de vanilie
10 g faina
Reteta nu este grea, trebuie doar sa respectam anumiti pasi. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, in special ouale. Formele trebuie unse corect cu putin unt si zahar. Punem untul intr-o cratita la foc mic pana se topeste, adaugam faina si amestecam usor, o gatim pentru un minut cat sa nu mai fie cruda, dupa adaugam laptele si-l lasam pana se ingroasa, ca o budinca.
Dupa ce am luat cratita de pe foc, punem ciocolata peste pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile pana se incorporeaza, adaugam esenta de vanilie, si le lasam deoparte. Punem albusurile intr-un robot de bucatarie, adaugam putina sare si incepem sa mixam. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam zaharul pudra incet, incet pana vor deveni ferme, nu tari.
V-oi lua putin din albusuri si vom adauga peste ciocolata, si le incorporam foarte usor, pentru ca aceste albusuri vor face sufleul sa creasca frumos. Punem compozitia in formele unse cu unt si zahar si dam la cuptorul preincalzit la 185 de grade pentru 15 minute.
Va doresc pofta buna.
150 ml lapte
100 g ciocolata amaruie
50 g zahar pudra
20 g unt
2 oua separate
O esenta de vanilie
10 g faina
Reteta nu este grea, trebuie doar sa respectam anumiti pasi. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, in special ouale. Formele trebuie unse corect cu putin unt si zahar. Punem untul intr-o cratita la foc mic pana se topeste, adaugam faina si amestecam usor, o gatim pentru un minut cat sa nu mai fie cruda, dupa adaugam laptele si-l lasam pana se ingroasa, ca o budinca.
Dupa ce am luat cratita de pe foc, punem ciocolata peste pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile pana se incorporeaza, adaugam esenta de vanilie, si le lasam deoparte. Punem albusurile intr-un robot de bucatarie, adaugam putina sare si incepem sa mixam. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam zaharul pudra incet, incet pana vor deveni ferme, nu tari.
V-oi lua putin din albusuri si vom adauga peste ciocolata, si le incorporam foarte usor, pentru ca aceste albusuri vor face sufleul sa creasca frumos. Punem compozitia in formele unse cu unt si zahar si dam la cuptorul preincalzit la 185 de grade pentru 15 minute.
Va doresc pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu