Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :
400 g foietaj congelat
1 ou
100 zahar tos
250 ml frisca lichida
200 g zahar pudra
600 g zmeura
Cateva fire de busuioc proaspat
50 g ciocolata alba
O esenta de vanilie
50 g zahar pudra
Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6.
Da totul la cuptor 10 minute, apoi pune o alta tava intinsa si grea deasupra dreptunghiurilor de aluat, sa se mentina drepte. Coace-le inca 10-12 minute, pana cand devin rumene si crocante. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Cat timp se racesc foile, ne ocupam de crema. Frisca lichida trebuie sa fie rece, de la frigider, ca sa o bati impreuna cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Mixeaza pana cand amestecul este destul de solid. Spala si curata zmeura, lasam cateva pentru ornat, iar pe restul le taiem in bucati. Condimenteaza-le cu busuioc si integreaza-le in frisca batuta. Adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si amesteca bine pana se omogenizeaza continutul si punem la frigider sa se raceasca.
Dupa ce aluatul s-a racit complet, ajustam marginile sa fie dreptunghiuri egale, iar apoi incepem sa asamblam desertul. Pe o foaie de foietaj asezi jumatate din crema amestecata cu zmeura si niveleaza cu ajutorul unei linguri. Aseaza urmatoarea foaie de aluat, pune crema ramasa, topeste ciocolata alba, si pune-o pe ultima foaie.
Topeste cealalta jumatate din ciocolata alba, toarn-o deasupra ultimei foi siu stropeste cu zahar pudra. Niveleaza crema de pe margini pentru ca mille-feuille-ul sa aiba un aspect ingrijit. Suna complicat, dar nu e, eu zic sa incercati sa-l faceti.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :
400 g foietaj congelat
1 ou
100 zahar tos
250 ml frisca lichida
200 g zahar pudra
600 g zmeura
Cateva fire de busuioc proaspat
50 g ciocolata alba
O esenta de vanilie
50 g zahar pudra
Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6.
Da totul la cuptor 10 minute, apoi pune o alta tava intinsa si grea deasupra dreptunghiurilor de aluat, sa se mentina drepte. Coace-le inca 10-12 minute, pana cand devin rumene si crocante. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Cat timp se racesc foile, ne ocupam de crema. Frisca lichida trebuie sa fie rece, de la frigider, ca sa o bati impreuna cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Mixeaza pana cand amestecul este destul de solid. Spala si curata zmeura, lasam cateva pentru ornat, iar pe restul le taiem in bucati. Condimenteaza-le cu busuioc si integreaza-le in frisca batuta. Adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si amesteca bine pana se omogenizeaza continutul si punem la frigider sa se raceasca.
Dupa ce aluatul s-a racit complet, ajustam marginile sa fie dreptunghiuri egale, iar apoi incepem sa asamblam desertul. Pe o foaie de foietaj asezi jumatate din crema amestecata cu zmeura si niveleaza cu ajutorul unei linguri. Aseaza urmatoarea foaie de aluat, pune crema ramasa, topeste ciocolata alba, si pune-o pe ultima foaie.
Topeste cealalta jumatate din ciocolata alba, toarn-o deasupra ultimei foi siu stropeste cu zahar pudra. Niveleaza crema de pe margini pentru ca mille-feuille-ul sa aiba un aspect ingrijit. Suna complicat, dar nu e, eu zic sa incercati sa-l faceti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu