Treceți la conținutul principal

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :

400 g foietaj congelat
1 ou
100 zahar tos
250 ml frisca lichida
200 g zahar pudra
600 g zmeura
Cateva fire de busuioc proaspat
50 g ciocolata alba
O esenta de vanilie
50 g zahar pudra

Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6.

Da totul la cuptor 10 minute, apoi pune o alta tava intinsa si grea deasupra dreptunghiurilor de aluat, sa se mentina drepte. Coace-le inca 10-12 minute, pana cand devin rumene si crocante. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Cat timp se racesc foile, ne ocupam de crema. Frisca lichida trebuie sa fie rece, de la frigider, ca sa o bati impreuna cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Mixeaza pana cand amestecul este destul de solid. Spala si curata zmeura, lasam cateva pentru ornat, iar pe restul le taiem in bucati. Condimenteaza-le cu busuioc si integreaza-le in frisca batuta. Adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si amesteca bine pana se omogenizeaza continutul si punem la frigider sa se raceasca.

Dupa ce aluatul s-a racit complet, ajustam marginile sa fie dreptunghiuri egale, iar apoi incepem sa asamblam desertul. Pe o foaie de foietaj asezi jumatate din crema amestecata cu zmeura si niveleaza cu ajutorul unei linguri. Aseaza urmatoarea foaie de aluat, pune crema ramasa, topeste ciocolata alba, si pune-o pe ultima foaie.

Topeste cealalta jumatate din ciocolata alba, toarn-o deasupra ultimei foi siu stropeste cu zahar pudra. Niveleaza crema de pe margini pentru ca mille-feuille-ul sa aiba un aspect ingrijit. Suna complicat, dar nu e, eu zic sa incercati sa-l faceti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...