Pentru reteta asta, aveti nevoie de 2 fileuri de somon cu piele, curatate de oase si solzi, 300 grame de rosii cherry coapte de culori diferite, busuioc proaspat, cateva masline negre cu samburi si 50 de g chorizo.
Aranjati somonul cu partea in jos intr-o tigaie mare, neaderenta, si puneti-l pe foc moderat spre tare. Cand tigaia s-a incins, iar pestele a inceput sa sfaraie, intorceti-l si prajiti-l pe partea cu piele inca 5 minute sau pana cand este crocant.
Intre timp, taiati in jumatati rosiile cherry si rupeti de pe tulpini majoritatea frunzelor de busuioc, amestecati-le cu o lingura de otet si un varf de sare si piper negru. Strivind maslinele, scoateti samburii si tocati marunt pulpa si combinati-o cu o lingura de ulei de ulei de masline extravirgin cu un pic de apa.
Dupa ce taiati chorizo in felii subtiri, adaugati-le in tigaie si lasati-le 2 minute. Amestecand, incorporati rosiile asezonate pentru ultimele 30 de secunde de gatit.
Cam asta a fost tot, va doresc pofta buna :)
Aranjati somonul cu partea in jos intr-o tigaie mare, neaderenta, si puneti-l pe foc moderat spre tare. Cand tigaia s-a incins, iar pestele a inceput sa sfaraie, intorceti-l si prajiti-l pe partea cu piele inca 5 minute sau pana cand este crocant.
Intre timp, taiati in jumatati rosiile cherry si rupeti de pe tulpini majoritatea frunzelor de busuioc, amestecati-le cu o lingura de otet si un varf de sare si piper negru. Strivind maslinele, scoateti samburii si tocati marunt pulpa si combinati-o cu o lingura de ulei de ulei de masline extravirgin cu un pic de apa.
Dupa ce taiati chorizo in felii subtiri, adaugati-le in tigaie si lasati-le 2 minute. Amestecand, incorporati rosiile asezonate pentru ultimele 30 de secunde de gatit.
Cam asta a fost tot, va doresc pofta buna :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu