Treceți la conținutul principal

Spaghetti bolognese reinterpretate

La fel ca si spaghettele carbonara, astea au un sos mai diferit, bolognese, un sos plin de arome si ierburi aromatice. Daca nu aveti timp sa-l faceti, il puteti cumpara, dar va garantez ca e mai bun facut de voi acasa.

Ingrediente pentru sos:

O cutie de bulion mare
O lingura pasta de tomate
O ceapa
Usturoi proaspat, cateva bucatele
Un pic de ulei de masline
Paprika
Un mix de ierburi aromatice, gasiti oriunde
O lingura ketchup
Carne de vita, depinde cat vreti sa faceti, 500 de g e de ajuns pentru 4 portii
200 g spaghetti

Mod de preparare:

Punem ceapa intr-o oala cu usturoioul, putin ulei, si lasam sa se inmoaie putin. Adaugam ketchup-ul, pasta de tomate, paprika, mix-ul de ierburi si cutia de bulion. Dupa ce le lasam pe foc 10 minute, trebuie sa-l blendati sau sa-l puneti intr-un aparat sa iasa sosul fin. Carnea o tragem intr-o oala cu putin ulei, iar dupa o lasam la scurs intr-o sita pana iese toata grasimea din ea.
Dupa ce am terminat cu sosul, adaugam niste parmezan sau branza, pentru gust, dupa care adaugam carnea.
Spaghettile le fierbem 8 minute, adaugati sosul in tigaie sau il puteti pune peste spaghetti intr-o farfurie. Foarte simplu, si foarte usor.

Pofta buna :)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 400 g foietaj congelat 1 ou 100 zahar tos 250 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 600 g zmeura Cateva fire de busuioc proaspat 50 g ciocolata alba O esenta de vanilie 50 g zahar pudra Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6. Da totul la cuptor 10 minu...

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...