Treceți la conținutul principal

Rata, un medalion din legume gratinat, si un sos oriental cu prune si vin rosu

Astazi va prezint un piept de rata, cu niste legume si un sosulet pe masura. Nu stiu cati dintre voi mancati rata, sau cum o mancati, dar mie unul imi place foarte mult.#

Ingrediente:

Un piept de rata
Piure de cartofi
100 g broccoli
Ceapa verde
Cascaval
100 g smantana pentru gatit
Un ardel rosu taiat cubulete
Sare, piper, marar
Sos oriental, asa se numeste, cred ca se gaseste si in magazine
Sos de prune
Un pahar de vin rosu

Mod de preparare:

Cu rata trebuie sa fii foarte delicat, o puteti trage in tigaie cu pielea in jos, pana are o culoare aurie, frumoasa, dupa care o puneti la cuptor pentru 10-15 minute, depinde cum va place s-o mancati, dar medium este perfecta. Intre timp ne ocupam de garnitura, in piure-ul de cartofi adaugam ceapa verde, ardelul, marar, sare, piper, broccoli, cascaval si putina smantana pentru gatit. Amestecam totul bine, punem intr-o tavita, acoperim cu cascaval deasupra si bagam la cuptor pana se gratineaza frumos.
Punem putin sos oriental intr-o tigaita, sosul de prune, si vinul rosu, lasa,m la foc mic sa se reduca, doar cat sa fie solid si gustos. Eu zic ca e foarte simplu, si pentru cei carora le place rata, ar trebui sa incerce reteta.

Pofta buna :)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 400 g foietaj congelat 1 ou 100 zahar tos 250 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 600 g zmeura Cateva fire de busuioc proaspat 50 g ciocolata alba O esenta de vanilie 50 g zahar pudra Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6. Da totul la cuptor 10 minu...

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...