Astazi va prezint un piept de rata, cu niste legume si un sosulet pe masura. Nu stiu cati dintre voi mancati rata, sau cum o mancati, dar mie unul imi place foarte mult.#
Ingrediente:
Un piept de rata
Piure de cartofi
100 g broccoli
Ceapa verde
Cascaval
100 g smantana pentru gatit
Un ardel rosu taiat cubulete
Sare, piper, marar
Sos oriental, asa se numeste, cred ca se gaseste si in magazine
Sos de prune
Un pahar de vin rosu
Mod de preparare:
Cu rata trebuie sa fii foarte delicat, o puteti trage in tigaie cu pielea in jos, pana are o culoare aurie, frumoasa, dupa care o puneti la cuptor pentru 10-15 minute, depinde cum va place s-o mancati, dar medium este perfecta. Intre timp ne ocupam de garnitura, in piure-ul de cartofi adaugam ceapa verde, ardelul, marar, sare, piper, broccoli, cascaval si putina smantana pentru gatit. Amestecam totul bine, punem intr-o tavita, acoperim cu cascaval deasupra si bagam la cuptor pana se gratineaza frumos.
Punem putin sos oriental intr-o tigaita, sosul de prune, si vinul rosu, lasa,m la foc mic sa se reduca, doar cat sa fie solid si gustos. Eu zic ca e foarte simplu, si pentru cei carora le place rata, ar trebui sa incerce reteta.
Pofta buna :)
Ingrediente:
Un piept de rata
Piure de cartofi
100 g broccoli
Ceapa verde
Cascaval
100 g smantana pentru gatit
Un ardel rosu taiat cubulete
Sare, piper, marar
Sos oriental, asa se numeste, cred ca se gaseste si in magazine
Sos de prune
Un pahar de vin rosu
Mod de preparare:
Cu rata trebuie sa fii foarte delicat, o puteti trage in tigaie cu pielea in jos, pana are o culoare aurie, frumoasa, dupa care o puneti la cuptor pentru 10-15 minute, depinde cum va place s-o mancati, dar medium este perfecta. Intre timp ne ocupam de garnitura, in piure-ul de cartofi adaugam ceapa verde, ardelul, marar, sare, piper, broccoli, cascaval si putina smantana pentru gatit. Amestecam totul bine, punem intr-o tavita, acoperim cu cascaval deasupra si bagam la cuptor pana se gratineaza frumos.
Punem putin sos oriental intr-o tigaita, sosul de prune, si vinul rosu, lasa,m la foc mic sa se reduca, doar cat sa fie solid si gustos. Eu zic ca e foarte simplu, si pentru cei carora le place rata, ar trebui sa incerce reteta.
Pofta buna :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu