Treceți la conținutul principal

Prăjitură în sos de ciocolată

Bun, nu am mai postat de ceva vreme, nu prea am avut timp, dar astăzi vă prezint o prăjitură plină de ciocolată.
Pentru prăjitură avem nevoie de: 100 g unt, 100 g ciocolată, 1 ou, 200 ml lapte, 200 g zahăr, 220 g făină, 30 g cacao, 5 g praf de copt. Într-un bol punem ciocolata tocată şi untul şi le topim pe bain marie sau la microunde până se omogenizează, apoi adăugăm zahărul, oul şi laptele şi amestecăm. Separat combinăm făină, cacao şi praful de copt, cernem peste compoziţia anterioară şi amestecăm bine.
Compoziţia se toarnă în 6-7 boluri (daca sunt mici obțineți chiar și 10 porții), astfel încât cantitatea de aluat din forme să nu treacă de jumătatea lor.
Pentru sos avem nevoie de 450 ml apă, 1 lingură cacao, 200 g zahăr brun. Punem toate ingredientele într-un ibric şi punem pe foc până dă într-un clocot, apoi turnăm siropul peste aluatul din forme. Cantitatea de sirop din fiecare vas trebuie să fie egală cu cea de aluat, astfel o să avem sos din belşug.
Punem în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 minute, la temperature medie. Este gata când prăjitura devine fermă la atingere, dar uşor moale în centru. Aşezaţi formele într-o tavă deoarece în timpul coacerii, când se separă cele două straturi o să curgă sos pe margini.

Se servesc calde sau reci, cu fructe sau fără, vă doresc pofta bună :)



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 400 g foietaj congelat 1 ou 100 zahar tos 250 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 600 g zmeura Cateva fire de busuioc proaspat 50 g ciocolata alba O esenta de vanilie 50 g zahar pudra Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6. Da totul la cuptor 10 minu...

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...