Treceți la conținutul principal

Cheesecakeeee :)

Dacă tot vorbim de prăjituri, o să vă prezint acest cheesecake plin de fructe, savoare şi un aspect deosebit.
O să avem nevoie de:

– 250 g biscuiţi cu ciocolată
– 100 g unt nesărat
– 600 g cremă de brânză Philadephia 
– 250 g brânză dulce de vaci (Lacteea, 20% grasime)
– 4 ouă mari
– 300 ml smântână dulce
– 3 linguri de făină
– 250 g zahăr
– 400 g vişine + 50 g zahăr
– 3 foi de gelatină

Modul de preparare nu este foarte complicat dacă urmezi toţi paşii de aici :)
Biscuiţii îi macini în robot impreună cu untul şi apoi tapetezi cu aceştia fundul unei forme de tort.
Îi dai la rece pentru 30 de minute, timp în care pregătești crema.
Brânza o amesteci bine cu zahărul și apoi adaugi pe rând: smântâna dulce, făina, ouăle unul câte unu și la final puțină vanilie, dar nu esență de vanilie.
Scoți biscuiții de la rece și pui deasupra crema de brânză, iar din loc în loc câteva vișine, aruncate cât se poate de neglijent. 
Dai totul la cuptorul preîncălzit (150 grade) pentru 50-55 de minute și apoi lați să se răcească tot în cuptor (cu ușa întredeschisă și focul oprit)  pentru o oră.
Vișinele le pui pe foc împreună cu zahărul și eventual puțin alcool până când incepe să fiarbă.
Le pasezi într-un blender până ajung la consistența unui piure și apoi le treci printr-o sită, păstrând doar partea mai lichidă.
Foile de gelatină le pui la înmuiat în apa rece pentru 5 minute și apoi le adaugi piureului de vișine (incă fierbinte) amestecând continuu.
Pui totul peste tortul aflat încă în formă și dai la rece pentru câteva ore, până se întarește gelatina.
Cam asta e toată rețeta, nu e foarte greu, sper să vă placă, vă pup :)





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 400 g foietaj congelat 1 ou 100 zahar tos 250 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 600 g zmeura Cateva fire de busuioc proaspat 50 g ciocolata alba O esenta de vanilie 50 g zahar pudra Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6. Da totul la cuptor 10 minu...

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...