Dacă tot vorbim de prăjituri, o să vă prezint acest cheesecake plin de fructe, savoare şi un aspect deosebit.
O să avem nevoie de:
O să avem nevoie de:
– 250 g biscuiţi cu ciocolată
– 100 g unt nesărat
– 600 g cremă de brânză Philadephia
– 250 g brânză dulce de vaci (Lacteea, 20% grasime)
– 4 ouă mari
– 300 ml smântână dulce
– 3 linguri de făină
– 250 g zahăr
– 400 g vişine + 50 g zahăr
– 3 foi de gelatină
Modul de preparare nu este foarte complicat dacă urmezi toţi paşii de aici :)
Biscuiţii îi macini în robot impreună cu untul şi apoi tapetezi cu aceştia fundul unei forme de tort.
Îi dai la rece pentru 30 de minute, timp în care pregătești crema.
Brânza o amesteci bine cu zahărul și apoi adaugi pe rând: smântâna dulce, făina, ouăle unul câte unu și la final puțină vanilie, dar nu esență de vanilie.
Scoți biscuiții de la rece și pui deasupra crema de brânză, iar din loc în loc câteva vișine, aruncate cât se poate de neglijent.
Dai totul la cuptorul preîncălzit (150 grade) pentru 50-55 de minute și apoi lați să se răcească tot în cuptor (cu ușa întredeschisă și focul oprit) pentru o oră.
Vișinele le pui pe foc împreună cu zahărul și eventual puțin alcool până când incepe să fiarbă.
Le pasezi într-un blender până ajung la consistența unui piure și apoi le treci printr-o sită, păstrând doar partea mai lichidă.
Foile de gelatină le pui la înmuiat în apa rece pentru 5 minute și apoi le adaugi piureului de vișine (incă fierbinte) amestecând continuu.
Pui totul peste tortul aflat încă în formă și dai la rece pentru câteva ore, până se întarește gelatina.
Cam asta e toată rețeta, nu e foarte greu, sper să vă placă, vă pup :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu