Treceți la conținutul principal

Negresă marmorată.

Una din prăjiturile mele favorite, negresă. Se prepară foarte uşor şi are un gust aparte.

Aveţi nevoie de :

300 gr ciocolată amară (70% cacao)
200 gr unt la temperatura camerei
3 ouă la temperatura camerei
200 gr zahăr
70 gr făină
1 linguriţă praf copt
1 vârf lingură sare

Crema de brânză

250 gr cremă de brânză Philadelphia
30 gr zahăr
O esenţă de vanilie
1 lingură cu vârf făină
1 ou


Se topeşte ciocolata în bain-marie (într-o oală cu apă fierbinte se aşează un alt vas în care se rup bucăţelele de ciocolată; se amestecă din când în când până ciocolata e topită).
În acest timp frecăm untul până devine spumos. Separat frecăm ouăle cu zahăr până compoziţia devine albă şi spumoasă.
Crema de brânză: amestecăm bine toate ingredientele pentru crema de brânză.
Negresă: încorporăm untul în ciocolata topită. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi încorporam bine. Adăugăm ouăle cu zahăr şi amestecăm până crema devine omogenă.
Tapetam o tavă rotundă cu pereţi detaşabili de 26 cm diametru cu hârtie de copt. Turnăm compoziţia pentru negresă în tava şi nivelăm.
Cu o lingură punem deasupra crema de brânză pe toată suprafaţa negresei şi cu o furculiţă trecem prin cele două compoziţii până capătă aspect marmorat.
Dăm la cuptor la 180C pentru 30 minute.
Oprim cuptorul, deschidem uşa şi lăsăm negresa să se răceasca în cuptor.

Poftă bună ! :)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 400 g foietaj congelat 1 ou 100 zahar tos 250 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 600 g zmeura Cateva fire de busuioc proaspat 50 g ciocolata alba O esenta de vanilie 50 g zahar pudra Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6. Da totul la cuptor 10 minu...

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...