Una din prăjiturile mele favorite, negresă. Se prepară foarte uşor şi are un gust aparte.
Aveţi nevoie de :
300 gr ciocolată amară (70% cacao)
200 gr unt la temperatura camerei
3 ouă la temperatura camerei
200 gr zahăr
70 gr făină
1 linguriţă praf copt
1 vârf lingură sare
Crema de brânză
250 gr cremă de brânză Philadelphia
30 gr zahăr
O esenţă de vanilie
1 lingură cu vârf făină
1 ou
Se topeşte ciocolata în bain-marie (într-o oală cu apă fierbinte se aşează un alt vas în care se rup bucăţelele de ciocolată; se amestecă din când în când până ciocolata e topită).
În acest timp frecăm untul până devine spumos. Separat frecăm ouăle cu zahăr până compoziţia devine albă şi spumoasă.
Crema de brânză: amestecăm bine toate ingredientele pentru crema de brânză.
Negresă: încorporăm untul în ciocolata topită. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi încorporam bine. Adăugăm ouăle cu zahăr şi amestecăm până crema devine omogenă.
Tapetam o tavă rotundă cu pereţi detaşabili de 26 cm diametru cu hârtie de copt. Turnăm compoziţia pentru negresă în tava şi nivelăm.
Cu o lingură punem deasupra crema de brânză pe toată suprafaţa negresei şi cu o furculiţă trecem prin cele două compoziţii până capătă aspect marmorat.
Dăm la cuptor la 180C pentru 30 minute.
Oprim cuptorul, deschidem uşa şi lăsăm negresa să se răceasca în cuptor.
Poftă bună ! :)
Aveţi nevoie de :
300 gr ciocolată amară (70% cacao)
200 gr unt la temperatura camerei
3 ouă la temperatura camerei
200 gr zahăr
70 gr făină
1 linguriţă praf copt
1 vârf lingură sare
Crema de brânză
250 gr cremă de brânză Philadelphia
30 gr zahăr
O esenţă de vanilie
1 lingură cu vârf făină
1 ou
Se topeşte ciocolata în bain-marie (într-o oală cu apă fierbinte se aşează un alt vas în care se rup bucăţelele de ciocolată; se amestecă din când în când până ciocolata e topită).
În acest timp frecăm untul până devine spumos. Separat frecăm ouăle cu zahăr până compoziţia devine albă şi spumoasă.
Crema de brânză: amestecăm bine toate ingredientele pentru crema de brânză.
Negresă: încorporăm untul în ciocolata topită. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi încorporam bine. Adăugăm ouăle cu zahăr şi amestecăm până crema devine omogenă.
Tapetam o tavă rotundă cu pereţi detaşabili de 26 cm diametru cu hârtie de copt. Turnăm compoziţia pentru negresă în tava şi nivelăm.
Cu o lingură punem deasupra crema de brânză pe toată suprafaţa negresei şi cu o furculiţă trecem prin cele două compoziţii până capătă aspect marmorat.
Dăm la cuptor la 180C pentru 30 minute.
Oprim cuptorul, deschidem uşa şi lăsăm negresa să se răceasca în cuptor.
Poftă bună ! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu