Muşchiuleţ de porc, medalion de cartofi şi broccoli, şi un sos din smântână pentru gătit, gorgonzola, unt şi puţin vin alb.
Astăzi v-am pregătit o farfurie foarte interesantă, foarte gustoasă. Am să vă las reţeta, poate o încercaţi şi voi :)
Ingrediente
Smântână pentru gătit
Gorgonzola
Vin alb
Muşchiuleţ de porc 250 gr
2 ouă
sare, piper
500 gr cartofi făinoşi
150 gr broccoli
Ceapă verde
100 gr brânză tare (parmezan)
50 gr caşcaval moale
2 linguri smântână pentru gătit
150 gr broccoli
Ceapă verde
100 gr brânză tare (parmezan)
50 gr caşcaval moale
2 linguri smântână pentru gătit
Curăţăm cartofii, îi tăiem felii şi-i punem la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierţi, adăugăm broccoli şi lăsăm să fiarbă încă 5 minute.
Ceapa verde o tăiem rondele, o punem într-o tigaie cu puţin ulei, şi o lăsăm până se inmoaie. Punem cartofii şi broccoli într-o strecurătoare, apoi pasăm cartofii, până obţinem un piure, iar broccoli îi tăiem mărunt.
Adăugam broccoli şi ceapa verde în bolul cu cartofi şi amestecăm până se omogenizează. Adăugăm brănzeturile date prin răzătoare, sarea şi piperul după gustul fiecăruia.
Oul cu smântână le batem separat, după care adăugăm peste compoziţia de mai sus.
Punem o foaie de copt într-o tavă pentru cuptor, adăugăm compoziţia şi o punem la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Sosul se face foarte simplu, punem vinul, adăugăm gorgonzola, lăsăm să scadă puţin, după care adăugâm smântâna pentru gătit.
Muşchiuleţul îl puteţi găti în cuptor sau pe grill, pentru 20 de minute.
Vă doresc poftă bună ! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu