Treceți la conținutul principal

Muşchiuleţ de porc, medalion de cartofi şi broccoli, şi un sos din smântână pentru gătit, gorgonzola, unt şi puţin vin alb.

Astăzi v-am pregătit o farfurie foarte interesantă, foarte gustoasă. Am să vă las reţeta, poate o încercaţi şi voi :)

Ingrediente 

Smântână pentru gătit
Gorgonzola
Vin alb
Muşchiuleţ de porc 250 gr
2 ouă
sare, piper
500 gr cartofi făinoşi
150 gr  broccoli
Ceapă verde
100 gr brânză tare (parmezan)
50 gr caşcaval moale
2 linguri smântână pentru gătit
Curăţăm cartofii, îi tăiem felii şi-i punem la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierţi, adăugăm broccoli şi lăsăm să fiarbă încă 5 minute.
Ceapa verde o tăiem rondele, o punem într-o tigaie cu puţin ulei, şi o lăsăm până se inmoaie. Punem cartofii şi broccoli într-o strecurătoare, apoi pasăm cartofii, până obţinem un piure, iar broccoli îi tăiem mărunt.
Adăugam broccoli şi ceapa verde în bolul cu cartofi şi amestecăm până se omogenizează. Adăugăm brănzeturile date prin răzătoare, sarea şi piperul după gustul fiecăruia.
Oul cu smântână le batem separat, după care adăugăm peste compoziţia de mai sus. 
Punem o foaie de copt într-o tavă pentru cuptor, adăugăm compoziţia şi o punem la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Sosul se face foarte simplu, punem vinul, adăugăm gorgonzola, lăsăm să scadă puţin, după care adăugâm smântâna pentru gătit.
Muşchiuleţul îl puteţi găti în cuptor sau pe grill, pentru 20 de minute.
Vă doresc poftă bună ! :)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 400 g foietaj congelat 1 ou 100 zahar tos 250 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 600 g zmeura Cateva fire de busuioc proaspat 50 g ciocolata alba O esenta de vanilie 50 g zahar pudra Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6. Da totul la cuptor 10 minu...

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...