Treceți la conținutul principal

Cheesecake fără coacere cu ciocolată albă şi zmeură.

Este un cheesecake uşor de făcut, delicat şi aromat, o să vă placă reţeta :)

Ingredientele pe care le-am folosit pentru acest cheesecake:

  • 250 g biscuiţi
  • 160  g unt
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 450 g cremă de brânză
  • 500 gr ciocolată albă
  • 400 g zmeură congelată 
  • 75 g de zahăr
  • O esenţă de vanilie
  • 6 foi de gelatină (sau 1 pliculeţ de 10 grame gelatină granulată)
  • Pentru glazura: 2 linguri de zahăr, 1 lingură rasă de amidon de porumb si 3 foi de gelatină
  • Pentru decor: 100 de grame de ciocolată albă
Începem cu biscuiţii pe care îi zdrobim în robotul de bucătărie sau într-un castron, iar după adăugăm untul topit. După ce am amestecat bine biscuiţii cu untul topit, tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt şi punem compoziţia peste ea, după care o bagăm la frigider pentru 30 de minute.

Punem zmeura într-o oală cu 75 g de zahăr şi câteva linguri de apă. După ce a scăzut, compoziţia o trecem printr-o sită, astfel, rămânând un piure de zmeură delicat.

Gelatina se pune la înmuiat in apă rece. Dacă folosiţi granule de gelatină, amestecaţi-le cu 3 linguri de apă rece.

Punem pe foc o oală cu apă, iar deasupra un castron rezistent la foc. Rupem în bucăţi toată ciocolata albă şi o lăsăm să se topească la foc mic, amestecând din când în când.

Amestecăm crema de brânză cu un mixer la viteză medie, până devine mai suplă. Încălzim 50 ml pentru frişcă, după care adăugăm gelatina, amestecând până la dizolvare.

Se amestecă smântâna cu gelatina cu 1/3 din crema de brânză şi se încorporează rapid cu mixerul, în restul de crema de brânză. Se adaugă ciocolata albă topită şi extractul de vanilie şi se amestecă bine cu o spatulă flexibilă, până la omogenizare.

Restul de smântână pentru frişcă, rece, din frigider, se bate spuma cu mixerul la viteză mare. Se adaugă 1/3 din crema de brânză şi ciocolata albă şi se amestecă omogen cu o spatulă. Se adaugă peste restul de cremă şi se incorporează

Se împarte crema în 2 şi se adaugă în una dintre părţi 1/2 din piureul de zmeură. Se amestecă bine. Se toarnă crema cu zmeura deasupra blatului de biscuiţi, se nivelează şi se dă la congelator timp de 15-20 de minute.

Între timp, se pune la înmuiat in apă rece gelatina pentru glazură. Se face un sirop din 2 linguri de zahăr şi 60 de ml. de apă, încălzindu-le pe foc. Se adaugă atâta piure de zmeură, încât lichidul să însumeze 250 ml. Amidonul se desface într-o lingură de apă rece şi se adaugă peste piureul de zmeură. Se dă într-un clocot şi se trage de pe foc. Se lasă să se răcească, şi apoi se dizolvă gelatina în acest lichid. Se scoate cu grijă prăjitura din formă şi se toarnă glazura deasupra, permiţându-i să se scurgă şi pe margini. Prăjitura fiind foarte rece, glazura se va solidifica repede daca o daţi la frigider.

Poftă bună !






















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 400 g foietaj congelat 1 ou 100 zahar tos 250 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 600 g zmeura Cateva fire de busuioc proaspat 50 g ciocolata alba O esenta de vanilie 50 g zahar pudra Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6. Da totul la cuptor 10 minu...

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...