Este un cheesecake uşor de făcut, delicat şi aromat, o să vă placă reţeta :)
Ingredientele pe care le-am folosit pentru acest cheesecake:
Ingredientele pe care le-am folosit pentru acest cheesecake:
- 250 g biscuiţi
- 160 g unt
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 450 g cremă de brânză
- 500 gr ciocolată albă
- 400 g zmeură congelată
- 75 g de zahăr
- O esenţă de vanilie
- 6 foi de gelatină (sau 1 pliculeţ de 10 grame gelatină granulată)
- Pentru glazura: 2 linguri de zahăr, 1 lingură rasă de amidon de porumb si 3 foi de gelatină
- Pentru decor: 100 de grame de ciocolată albă
Începem cu biscuiţii pe care îi zdrobim în robotul de bucătărie sau într-un castron, iar după adăugăm untul topit. După ce am amestecat bine biscuiţii cu untul topit, tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt şi punem compoziţia peste ea, după care o bagăm la frigider pentru 30 de minute.
Punem zmeura într-o oală cu 75 g de zahăr şi câteva linguri de apă. După ce a scăzut, compoziţia o trecem printr-o sită, astfel, rămânând un piure de zmeură delicat.
Gelatina se pune la înmuiat in apă rece. Dacă folosiţi granule de gelatină, amestecaţi-le cu 3 linguri de apă rece.
Punem pe foc o oală cu apă, iar deasupra un castron rezistent la foc. Rupem în bucăţi toată ciocolata albă şi o lăsăm să se topească la foc mic, amestecând din când în când.
Amestecăm crema de brânză cu un mixer la viteză medie, până devine mai suplă. Încălzim 50 ml pentru frişcă, după care adăugăm gelatina, amestecând până la dizolvare.
Se amestecă smântâna cu gelatina cu 1/3 din crema de brânză şi se încorporează rapid cu mixerul, în restul de crema de brânză. Se adaugă ciocolata albă topită şi extractul de vanilie şi se amestecă bine cu o spatulă flexibilă, până la omogenizare.
Restul de smântână pentru frişcă, rece, din frigider, se bate spuma cu mixerul la viteză mare. Se adaugă 1/3 din crema de brânză şi ciocolata albă şi se amestecă omogen cu o spatulă. Se adaugă peste restul de cremă şi se incorporează
Se împarte crema în 2 şi se adaugă în una dintre părţi 1/2 din piureul de zmeură. Se amestecă bine. Se toarnă crema cu zmeura deasupra blatului de biscuiţi, se nivelează şi se dă la congelator timp de 15-20 de minute.
Între timp, se pune la înmuiat in apă rece gelatina pentru glazură. Se face un sirop din 2 linguri de zahăr şi 60 de ml. de apă, încălzindu-le pe foc. Se adaugă atâta piure de zmeură, încât lichidul să însumeze 250 ml. Amidonul se desface într-o lingură de apă rece şi se adaugă peste piureul de zmeură. Se dă într-un clocot şi se trage de pe foc. Se lasă să se răcească, şi apoi se dizolvă gelatina în acest lichid. Se scoate cu grijă prăjitura din formă şi se toarnă glazura deasupra, permiţându-i să se scurgă şi pe margini. Prăjitura fiind foarte rece, glazura se va solidifica repede daca o daţi la frigider.
Comentarii
Trimiteți un comentariu