Din categoria delicii, am ales acest cheesecake.
Blatul este făcut din 200 g de biscuiți digestici măcinați bine și amestecați cu 60 g de unt topit.
Pregătești o tavă de tort pe fundul căreia pui hărtie de copt, apoi așezi stratul de biscuți, apăsând ușor cu o lingură.
Dai tava la frigider până pregătești crema.
Pentru cremă, amesteci 200 g de cremă de brânză de oricare cu 250 g de brânză de vaci grasă și 2 linguri de zahăr. Poți adăuga o esență de vanilie.
Când s-au amestecat bine, adaugi o lingură de făină, două ouă bătute, 200 ml smântână dulce și esența de vanilie.
Omogenizezi bine acest amestec și-l pui peste baza de biscuiți.
Încălzești cuptorul la 150 de grade, cu ventilație dacă se poate, și-l lasi 50 de minute.
Când este gata, oprești cuptorul, deschizi puțin ușa și lași să se răcească treptat.
Acum trecem la partea cea mai frumoasă, jeleul de zmeură. Îl facem din 200 g zmeură pasată într-un blender și trecută prin strecurătoare. Pui în 50 ml de apă rece jumătate de plic de gelatină și îl lași 5 minute, apoi îl pui în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde până se formează un lichid clar.
Amesteci gelatina cu piureul de zmeură și o pui peste tort.
După 2 ore în frigider, poți așeza 300 g de zmeură proaspătă deasupra.
O minunăție de cheesecake, sper să vă placă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu