Acest cheesecake este unul din torturile mele preferate deoarece are la bază un blat delicios din biscuiţi de ciocolată şi combină gustul dulce-acrişor al brânzei proaspete cu gustul grozav al cremei ganache de ciocolată.
Pentru blatul de biscuiţi este nevoie de 200g de biscuiţi de ciocolată (eu folosesc biscuiţii Oreo, fără umplutură), sfărâmaţi cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă 30g zahăr pudră şi 75g unt topit.Se încinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune într-o formă de tort detaşabilă(unsă în prealabil cu unt topit). Se formează blatul care se bagă apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o formă detaşabilă cu diametrul de 26 cm, şi de obicei pun forma de tort peste altă tavă obişnuită de copt, pentru a evita orice scurgere.
Pentru blatul de biscuiţi este nevoie de 200g de biscuiţi de ciocolată (eu folosesc biscuiţii Oreo, fără umplutură), sfărâmaţi cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă 30g zahăr pudră şi 75g unt topit.Se încinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune într-o formă de tort detaşabilă(unsă în prealabil cu unt topit). Se formează blatul care se bagă apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o formă detaşabilă cu diametrul de 26 cm, şi de obicei pun forma de tort peste altă tavă obişnuită de copt, pentru a evita orice scurgere.
Pentru umplutura de brânză am folosit 900g brânză de vaci cremoasă, pe care am amestecat-o cu 250 g de zahăr, folosind mixerul. După omogenizare am adăugat 80ml de smântână pentru frişcă, 2 linguri de făină, o linguriţă extract de vanilie şi 4 ouă. Ouăle le-am pus pe rând, unul câte unul.
O treime din umplutura de brânză se toarnă peste blatul de biscuiţi. Apoi, 100g biscuiţi de ciocolată se sfărâmă în bucăţele mici şi se presară peste prima parte de umplutură.Se pune restul de umplutură şi se bagă tava în cuptor pentru 45 minute, la 175 grade.
Se pregăteşte un topping din 450g de smântână grasă amestecată cu 50g de zahăr şi o linguriţă extract de vanilie. După cele 45 minute tortul se scoate din cuptur, se lasă puţin să se răcească şi apoi se pune peste el acest topping de smântână. Se mai bagă în cuptor timp de 7 minute la aceeaşi temperatură. După cele 7 minute se opreşte cuptorul, se lasă tortul în cuptor la răcit timp de 30 minute şi apoi afară la răcit timp de o oră.
Ultima parte este cremaganache de ciocolată: două table şi jumătate de ciocolată (şi folosiţi o ciocolată de calitate) se pun într-un bol de sticlă sau inox, se adaugă 250ml de smântână pentru frişcă şi o linguriţă extract de vanilie. Se topeşte totul la bain-marie şi se toarnă peste tort. Se lasă la răcit şi apoi în frigider cel puţin 8 ore.
Poftă bună ! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu