Treceți la conținutul principal

Cheesecake cu ciocolată.

Acest cheesecake este unul din torturile mele preferate deoarece are la bază un blat delicios din biscuiţi de ciocolată şi combină gustul dulce-acrişor al brânzei proaspete cu gustul grozav al cremei ganache de ciocolată.

Pentru blatul de biscuiţi este nevoie de 200g de biscuiţi de ciocolată (eu folosesc biscuiţii Oreo, fără umplutură), sfărâmaţi cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă 30g zahăr pudră şi 75g unt topit.Se încinge cuptorul la 175 grade. Amestecul se pune într-o formă de tort detaşabilă(unsă în prealabil cu unt topit). Se formează blatul care se bagă apoi la cuptor timp de 5 minute. Eu folosesc o formă detaşabilă cu diametrul de 26 cm, şi de obicei pun forma de tort peste altă tavă obişnuită de copt, pentru a evita orice scurgere.
Pentru umplutura de brânză am folosit 900g brânză de vaci cremoasă, pe care am amestecat-o cu 250 g de zahăr, folosind mixerul. După omogenizare am adăugat 80ml de smântână pentru frişcă, 2 linguri de făină, o linguriţă extract de vanilie şi 4 ouă. Ouăle le-am pus pe rând, unul câte unul.
O treime din umplutura de brânză se toarnă peste blatul de biscuiţi. Apoi, 100g biscuiţi de ciocolată se sfărâmă în bucăţele mici şi se presară peste prima parte de umplutură.Se pune restul de umplutură şi se bagă tava în cuptor pentru 45 minute, la 175 grade.
Se pregăteşte un topping din 450g de smântână grasă amestecată cu 50g de zahăr şi o linguriţă extract de vanilie. După cele 45 minute tortul se scoate din cuptur, se lasă puţin să se răcească şi apoi se pune peste el acest topping de smântână. Se mai bagă în cuptor timp de 7 minute la aceeaşi temperatură. După cele 7 minute se opreşte cuptorul, se lasă tortul în cuptor la răcit timp de 30 minute şi apoi afară la răcit timp de o oră.
Ultima parte este cremaganache de ciocolată: două table şi jumătate de ciocolată (şi folosiţi o ciocolată de calitate) se pun într-un bol de sticlă sau inox, se adaugă 250ml de smântână pentru frişcă şi o linguriţă extract de vanilie. Se topeşte totul la bain-marie şi se toarnă peste tort. Se lasă la răcit şi apoi în frigider cel puţin 8 ore.
Poftă bună ! :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muşchi de vită, sparanghel şi sos gorgonzola.

Pentru farfuria asta delicoasă am ales 200 g muşchi de vită. l-am curăţat de piele, l-am asezonat cu sare şi piper, l-am pus intr-o tigaie incinsă cu puţin unt, l-am gătit 5 minute pe o parte, 5 pe alta, apoi l-am pus intr-o tavă la cuptor pentru 10 minute. Între timp m-am ocupat de sparanghel pe care l-am pus într-o oală cu apă fierbinte timp de 8-10 minute. După ce l-am scos din oală. l-am pun într-un recipient cu gheaţă pentru a-şi păstra culoarea, după l-am tras în tigaie cu puţin unt timp de 3 minute. Sosul e foarte uşor de făcut, prima dată pui smântâna pentru gătit, adaugi gorgonzola şi laşi să scadă un pic până devine grosuţ. Vă doresc poftă bună ! :)

Millefeuille cu zmeura.

Am ales preparat pentru ca este delicat, gustos, aromat, arata foarte bine si merita incercat macar odata. Am sa va las si eu o reteta, binenteles inspirata de la Gordon Ramsay, sa o puteti incerca si voi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de : 400 g foietaj congelat 1 ou 100 zahar tos 250 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 600 g zmeura Cateva fire de busuioc proaspat 50 g ciocolata alba O esenta de vanilie 50 g zahar pudra Modul de prepaare nu este foarte complicat, dar este delicat. Intinde aluatul intr-un dreptunghi putin mai mare de 30x40 cm, ceea ce-ti va permite sa tai bine marginile, este important sa obtii forme regulate, pentru servit. Taie aluatul in patru dreptunghiuri de 30x10 cm. Cu o spatula lunga, ridica-le si transfera-le pe o tava intinsa si cresteaza-le pe fiecare pe orizontala astfel incat sa obtii alte patru dreptunghiuri egale. Da la frigider aluaturile 20 de minute, cat timp se incinge cuptorul la 200 grade, treapta 6. Da totul la cuptor 10 minu...

Picior de rata confiat, un medalion din broccoli si cartofi si un sosulet din fructe de padure.

Asta este mancarea mea preferata, mai ales sosul plin de arome si fructe. Aveti nevoie de un picior de rata, confiat, cartofi, broccoli, niste branzica rasa, fructe de padure cu un mixt de fructe congelate. Rata se poate confia in grasime, dar daca n-aveti timp, o puteti trage in tigaie cu un pic de unt si apoi o bagam la cuptor pentru cateva minute. Medalionul l-am facut din cartofi fierti, facuti piure, am adaugat broccoli fiert si branzica sa-i dam putin gust. Am pus totul intr-un inel de bucatarie, nu este obligatoriu, puteti sa-l puneti intr-un vas mai mare daca vreti sa faceti mai mult, adaugati branzica rasa si deasupra sa se gratineze frumos si bagam la cuptor pana prinde o culoare aurie. Eu am adaugat si cateva fasole pastai pentru plating, dar nu este obligatoriu. Sosul l-am facut din fructe de padure si un mixt de fructe, zmeura si capsuni, toate inghetate, puse intr-o tigaie pe un foc mediu cu putin vin si 2 linguri de zahar. Lasam la foc mediu pana scad, dupa le pasa...